}

Snel zoeken

BELANGRIJKE informatie over makelaars:

Wat kan/mag wel en wat zeker niet?

Wat kan/mag een makelaar wel en wat zeker niet! 

Heeft u vragen over verkoop/aankoop of de makelaardij, neem contact op met ons kantoor.

1. Een verkooopmakelaar van een woning mag deze niet taxeren voor de koper

2. Een aankoopmakelaar van een woning mag deze niet taxeren voor de koper

3. Als je bij een verkoopmakelaar een woning koopt mag deze verkoopmakelaar u NIET verplichten om de eigen woning via hem te verkopen (sterker nog: is bij de wet verboden, valt onder koppelverkoop)

4. Als je via een verkoopmakelaar een nieuwbouwwoning wilt kopen kan deze verkoopmakelaar u NIET verplichten om de eigen woning via hem te verkopen (bij de wet verboden, valt ook onder koppelverkoop)

5. Als u bij een verkoopmakelaar een woning koopt kan deze u niet verplichten om bij hem een hypotheek af te sluiten, mocht dit uiteraard mogelijk zijn. Hetzelfde geldt voor een aankoopmakelaar (koppelverkoop).

Laat u dus niet in twijfel brengen door een makelaar en denk absoluut niet van "dan kan ik die nieuwbouw/bestaande woning niet kopen". U bent vrij om te kiezen met wie u zaken doet. Kies voor een makelaar waar u de klik mee heeft. Werkt de makelaar niet mee en heeft u het idee dat u daardoor bijvoorbeeld een woning misloopt, bel naar zijn brancheorganisatie of dien een klacht in bij het AFM.