Aanbod

Verkauft

Verkauft: Markt 13, 4931 BR Geertruidenberg

Preis auf Anfrage
Immobilienart Haus, Herrenhaus, Eckwohnung
Grundstück 235 m²
Nettofläche 115 m²
Übergabe Auf Anfrage
Status Verkauft

Hinweis

Übersicht

Op Toplocatie hoek Markt/Bierstraat te Geertruidenberg: Historisch, vakkundig gerenoveerd 3-kamerappartement (Markt 13a) met winkelpand (Markt 13) en berging achter de woning. Het appartement bestaat uit 2-etages (entree aan Bierstraat) met o.a. op de eerste etage: overloop met toiletruimte, woonkamer (ca. 37m²), echte leefkeuken (20m²), natte ruimte met cv (ca. 2,50m²), masterbedroom (ca. 18m²... Mehr Informationen
 • Eckdaten

  Alle Merkmale
  Immobilienart Haus, Herrenhaus, Eckwohnung
  Baujahr 1640
  Status Verkauft
  Angeboten seit Samstag, 17. April 2021
  Angeboten seit Samstag, 17. April 2021
 • Ort

Eckdaten

Angebot
Immobilien-Nr. 05453
Preis Preis auf Anfrage
Gepolstert Nicht möbliert
Möbel Nicht möbliert
Status Verkauft
Übergabe Auf Anfrage
Angeboten seit Samstag, 17. April 2021
Letzte Aktualisierung Mittwoch, 23. Juni 2021
Bau
Immobilienart Haus, Herrenhaus, Eckwohnung
Bauform Bestehende Immobilien
Baujahr 1640
Dach-Materialien Fliesen
Rooftype Walmdach
Isolationen Dach, Hohlwand, Partei isolierte Verglasung, Wand
Flächen
Grundstück 235 m²
Nutzfläche 115 m²
Wohnfläche 37 m²
Küchenbereich 20 m²
Brutto-Rauminhalt 850 m³
Fläche extern mit Lagerräume 16 m²
Aufteilung
Anzahl der Etagen 3
Anzahl Zimmer 3 (von denen 2 Schlafzimmer)
Anzahl Bäder 1 (Und 1 separates WC)
Im freien
Lage Autobahnnähe, In der Nähe von öffentlichen Verkehrsmitteln, Nahe Einkaufszentrum, Nahe Schule, Stadtzentrum
Garten
Typ Vorgarten
Orientierung Süd
Bedingung Schön landschaftlich gestaltet
Garten 2 - Typ Hintergarten
Garten 2 - Wichtigster Garten Ja
Garten 2 - Orientierung Nord
Garten 2 - Verfügt über einen Hinterhof-Eingang Ja
Garten 2 - Bedingung Normal
Kessel
Art des Kessels HR combi-cv Nefit Ecomline
Heizung Quelle Gas
Baujahr 2001
Combiboiler Ja
Kesselbesitz Besessen
Ausstattung
Wasser-Heizung Zentralheizsystem
Heizungsart Zentralheizung
Badezimmer Einrichtungen Bad, Dusche, Sinken, Waschbeckenmöbel
Balkonfenster Ja
Garten vorhanden Ja
Hat einen Abstellraum Ja
Dachfenster Ja
Ventilierung Ja

Beschreibung

Op Toplocatie hoek Markt/Bierstraat te Geertruidenberg: Historisch, vakkundig gerenoveerd 3-kamerappartement (Markt 13a) met winkelpand (Markt 13) en berging achter de woning. Het appartement bestaat uit 2-etages (entree aan Bierstraat) met o.a. op de eerste etage: overloop met toiletruimte, woonkamer (ca. 37m²), echte leefkeuken (20m²), natte ruimte met cv (ca. 2,50m²), masterbedroom (ca. 18m²) met schuifwandkast en vide en aansluitend badkamer (ca. 5m²). Op de tweede etage (straatzijde) is een overloop met een royale 2e slaapkamer (ca. 33m²). Indicatie indeling winkelpand op de begane grond: hal, winkelruimte (ca. 57m²), hal met toiletruimte (ca. 8m²) en magazijn (ca. 20m²). Onder de winkelruimte nog een stadskelder. Achter de woning staat een royale berging met schilddak met aansluitend het bouwblok/tuin. Dit schitterende monumentale pand heeft veel authentieke onderdelen behouden zoals bijvoorbeeld de gefrijnde hardstenen raamdorpels, ornamenten, trasraam van natuursteen, knipvoegwerk in voorgevel, hanenkam metselwerk boven kozijnen en schuiframen met vakverdeling bij het appartement. Het appartement is gesplitst in appartementen (Splitstingsakte ca. feb. 2021) Bouwjaar woning/winkelpand ca. 1640/ renovatie 2001, inhoud totaal ca. 850m³ (excl. stadskelder), v.v.o. appartement ca. 115m² en perceel groot 235m² (Pand nr. 05453)

Het historische pand “Het Witte Paert” straalt een bijzondere sfeer uit. Dat kunt u ervaren als u het pand komt bekijken. Wij zeggen altijd bij dit soort objecten “wonen in een Rijksmonument is een stijl van leven”. Daar kies je voor. Als dat ook nog eens op een toplocatie staat en er is bouwvlak aanwezig, bijvoorbeeld voor het bouwen van een garage die dan bereikbaar is via de Bierstraat, is het helemaal bijzonder en uniek. Het pand is in 2001 gerestaureerd, waarbij o.a. de zijgevel nieuw is opgetrokken uit authentieke IJsselsteenjes en de voorgevel en alle schilddaken zijn gerestaureerd.

Erdgeschoss

WINKELPAND, begane grond: entree aan de Markt met hierachter een hal (ca. 1,90m x 1,50m) en aansluitend de winkelruimte (ca. 5,33 x 10,47m). Rechts achter in de winkel de toegangsdeur naar een gang/hal 9ca. 5,44 x 1,16m) met achter in een eenvoudige toiletruimte met staand closet. Via deze hal toegang tot het magazijn (ca. 4,81 x 4,33m). De huidige huurder/Slijterij huurt het winkelpand langdurig.

Erste Etage

Indeling appartement: Vrije eigen entree aan zijkant van de woning aan de Bierstraat, met hierachter de ontvangsthal (ca. 1,71 x 3,27m) met in het verlengde van de hal de trapopgang naar het appartement op de eerste verdieping en onder de trap een vaste kast. Direct links naast de entree de meterkast (10 groepen en 2x aardlek). Boven aan de trap een hal/overloop met frans balkon (ca. 1,77 x 2,10m) en met toegangsdeuren naar de keuken, masterbedroom met badkamer en de toiletruimte. De deels betegelde toiletruimte (ca. 1,29 x 0,94m) heeft een wandcloset en een fonteintje. Rechts in de hal is de deur naar de leefkeuken (ca. 5,24 x 3,64m) met keukenblok in hoekopstelling met bovenkastjes en een losse unit. De keuken is voorzien van (inbouw)apparatuur zoals: oven, vaatwasser, magnetron, keramische kookplaat met afzuigkap, dubbele spoelbak en koelkast-vriezer. In de keuken een open inloop naar een L-vormige natte ruimte (groot ca. 1,93 x 1,83m) met aansluiting voor was- droogapparatuur en de combi cv-ketel HR Nefit ecomline. Via een 2-tal treden komt men vanuit de keuken in de riante en uiterst heldere woonkamer (ca. 6,80 x 5,47m) met grote raampartijen (schuiframen). Het balkenplafond zorgt voor de warme, huislijke en gemoedelijke sfeer van vroeger. In de woonkamer is ook de rechte steektrap naar de slaapkamer op de tweede etage van het appartement.
Op de hal/overloop is de toegangsdeur naar de masterbedroom (ca. 5,24 x 3,33m) met vaste schuifwandkast, raam met aan binnenzijde luiken en een dakraam. De slaapkamer heeft een vide die zorgt voor een zeer ruimtelijk geheel. Verder is er nog een vide gemaakt in deze slaapkamer met hier het centrale afzuigsysteem. Deze vide is bereikbaar via een vast trapje. Onder deze vide is de volledig betegelde badkamer (ca. 1,73 x 2,87m) met ligbad, douchecabine en wastafel met ombouw en spiegel.

Zweite Etage

Tweede etage: overloop met raampuien en een deur met glaszetting naar een zeer riante 2e slaapkamer (ca. 6,00 x 5,61m/ ligt aan straatzijde/Markt) met open zolder waardoor de veelal authentieke balken van de kapconstructie zichtbaar zijn. Prachtige ruimte. De lichtinval komt via een 2-tal grote dakramen.

Garten

Voortuin/berging: Bij het object een voortuin met als erfafscheiding een smeedijzer hekwerk. Bij de voortuin de kelderkoekkoek die zorgt voor de ventilatie van de stadskelder. Aan de Bierstraat een poort met achterom naar de berging met schilddak (zolder) afmetingen ca. 4,00 x 4,00m/ nokhoogte ca. 4,50m. Bij deze berging zijn eveneens de buitengevels nieuw opgetrokken is uit IJsselsteenstjes. Een 2-tal ramen zorgen voor de lichtinval. Naast de berging is een toegangsdeur zichtbaar naar de woning. Deze is echter niet toegankelijk omdat hierachter de toiletruimte zit die behoort bij het winkelpand. De tuin ligt in het verlengd van woning.

Besonderheiten

Bouwtechnisch/overig: Schilddak achterste deel van de woning nieuwe gordingen met staalconstructie en nieuwe geïsoleerde dakplaten. Schilddak voorste deel woning gerenoveerd met veelal authentieke balken en geïsoleerd. Balklagen vloerverdiepingen: veelal vervangen. De buitengevels (m.u.v. voorgevel) zijn opnieuw opgetrokken (tegen bestaande steensgevels een kalkzandsteen, hierna isolatie en buitengevels IJsselsteentjes). De voorgevel is gereinigd, nieuw gevoegd met knipvoeg. Ook de binnenmuren zijn nagenoeg alle opnieuw opgetrokken uit kalkzandsteen. Elektra: nw. meterkast, leidingen, bedrading, wcd’s en schakelaars in 2001. In de winkelruimte zitten bij de zijramen aan de binnenzijde originele houten luiken. Totaal v.v.o. winkelpand is ca. 85m². Stadskelder: de stadskelder is een gemetselde, gewelfde kelder die via een mangat en stenen trap in de winkel bereikbaar is (momenteel afgesloten door het gebruik van de winkel). Van dit monument is een uitgebreid fotopresentatie van de renovatie aanwezig (staat voor- en na renovatie).

ZonZone

Schließen

Zuletzt angesehen