Dé gratis verkoopmakelaar. Hoe werkt het?

Hoe gaat de verkoop te werk?

Het verkoopproces van uw woning via “De gratis verkoopmakelaar” gaat zoals wij het altijd al deden. Wij zijn enorm trots op onze verkoopresultaten/referenties en dat willen wij ook in de toekomst zo houden. Wat anders is, is dat wij uw woning gratis verkopen.

Koper neemt courtage over:

In onze verkoopvoorwaarden nemen wij op dat bij totstandkoming van een koopovereenkomst, het bod van de uiteindelijke kopers wordt opgehoogd met onze "fee" of "veilingfee" (courtagekosten). In feite verleggen verkoper en koper in samenspraak de kosten: de koper komt overeen met de verkoper om de door de verkoper verschuldigde "fee" over te nemen. De door de koper te betalen "fee" bedraagt € 1.895,-. Deze kosten worden bij de koopsom opgeteld en zijn volledig aftrekbaar voor de koper.

Hoe werkt het voor u als verkoper?

Wij starten met een waardebepaling en een verkoopadvies voor uw woning. Uiteindelijk bepaalt u voor welke koopprijs u uw woning te koop zet. Hierna gaan wij alles regelen voor een optimale presentatie (*) van uw woning, stellen vervolgens voor u een wervende woningtekst op en gaan alle belangrijke gegevens van uw woning muteren in onze systemen.
Wij verzamelen ook alle stukken die voor de verkoop van belang zijn (eigendomsakte, kadastrale gegevens, vragenlijst, lijst van zaken, etc.). Is alles gereed en zijn alle stukken in ons bezit dan plaatsen wij uw woning op onze eigen vastgoedsite, Funda, alle andere landelijke woningsites en op onze Facebook Business. Het V-makelaarsbord “Te koop” wordt bij u thuis door een koeriersdienst of door ons persoonlijk afgeleverd. Dit makelaarsbord bevestigt u op een goed zichtbare plaats aan uw woning.


* Voor de presentatie (foto's,video, etc.) kunt u in onze webshop kiezen uit meerdere opties. 

Hoe worden de bezichtigingen geregeld bij uw woning?

Ook dat blijven wij doen. Wel veel vaker in combinatie met een open huis (duur: 2 uur). Dit is vooral erg praktisch voor iedereen. De reguliere bezichtigingen doen onze makelaars. De begeleiding van de kandidaten op open huis doet u als verkoper zelf. Na de open huis kunnen kandidaten direct online een bieding uitbrengen. Wilt u bij een open huis een makelaar in uw woning dan kunnen wij dat voor u regelen tegen een betaling van € 95,- inclusief 21% BTW.

Hoe gaan de biedingen (onderhandelingen)?

Om het kopers eenvoudig te maken kunnen zij via ons online biedingssysteem een bod uitbrengen via de “Biedenknop” die bij iedere woning afzonderlijk te vinden is. Dat gaat heel transparant. Op deze manier kan iedere koper eerlijk en heel eenvoudig een bod uit te brengen. Onze makelaars regelen de onderhandelingen. Wij bespreken alle biedingen met u als verkoper en adviseren u hierin. Op basis van de keuze van de verkoper nemen wij contact op met de hoogste bieder en/of de bieder met de beste voorwaarden.