Aanbod

For sale: Dorpsstraat 18, 4924 BE Drimmelen

€595,000
Type of residence House, mansion, detached house, dike house
Plot size 475 m²
Liveable area 200 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Prachtig monumentaal herenhuis met garage, achter-/ en voortuin, compleet gerenoveerd en instap klaar. Het pand staat op een van de mooiste plekjes in het dorp, in het altijd beweeglijk en levendige deel van Drimmelen, direct in de buurt van de jachthavens en rivier de Amer. De woning beschikt o.a. over: een 2-tal zeer riante woonkamers (waarvan een woonkamer in het souterrain), een super ruime... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, mansion, detached house, dike house
  Construction period 1900
  Status Available
  Offered since 20 April 2018
 • Location

Features

Offer
Reference number 05284
Asking price €595,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Offered since 20 April 2018
Last updated 05 November 2019
Construction
Type of residence House, mansion, detached house, dike house
Type of construction Existing estate
Construction period 1900
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Floor
Insulated glazing
Roof
Wall
Surfaces and content
Plot size 475 m²
Effective area 200 m²
Living area 65 m²
Content 950 m³
Surface area external, linked storage rooms 18 m²
Mapping
Number of floors 1
Number of rooms 7 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 2
Outdoors
Location City centre
Near public transport
On waterway
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South west
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Garden 2 - Type Front yard
Garden 2 - Orientation North east
Garden 2 - Condition Beautifully landscaped
Boiler
Type of boiler Nefit HR combi
Heating source Gas
Year of manufacture 2003
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 3
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Ventilation method Mechanical ventilation
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath
Shower
Sink
Toilet
Bathroom facilities Bathroom 2 Bath
Toilet
Parking Attached stone
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

Prachtig monumentaal herenhuis met garage, achter-/ en voortuin, compleet gerenoveerd en instap klaar. Het pand staat op een van de mooiste plekjes in het dorp, in het altijd beweeglijk en levendige deel van Drimmelen, direct in de buurt van de jachthavens en rivier de Amer. De woning beschikt o.a. over: een 2-tal zeer riante woonkamers (waarvan een woonkamer in het souterrain), een super ruime leefkeuken, 4-tal slaapkamers, 1 werkkamer, 2-tal badkamers en een bijkeuken. Bij de zij-tuin (afslag De Weitjes) is een eigen oprijlaan naar de garage met nabij de garage meerder parkeerplekken voor het parkeren op eigen terrein. De woning is hoofdzakelijk opgetrokken uit IJsselsteentjes en de daken zijn gedekt met de “oud hollandse dakpannen”. Het hoofdgebouw is typerend door de prachtige klokgevel. Deze klokgevels kwamen vooral voor in de 17e-18e eeuw, maar werden later ook vaak gebouwd. Wel met veel minder sierwerk zoals ornamenten.
Ontdek de veelal verrassende woonruimtes binnen, de grootte van de kamers, de verschillende toegangen tot de woning en/of tuin en de verschillen tussen de indeling van de begane grond- het souterrain en de eerste verdieping. Denk ook de mogelijkheden die het pand heeft: kantoor aan huis of B&B. Zoekt u een woning met sfeer en uitstraling dan moet u beslist een afspraak maken voor een bezichtiging zodat u dit zelf kunt zien, voelen en ervaren. Bouwjaar ca. 1900, inh. ca. 950m³ en perceel groot 475m². (Pand nr. 05284)

De renovatie o.a.: intern zijn binnenwanden opnieuw geplaatst/ plafonds zijn nieuw/ overal is de vloerafwerkingen nieuw, incl. de balklagen/ meterkast, bedrading, schakelaars, dimmers en wandcontactdozen zijn vervangen/ meerdere kozijnen en-of ramen vervangen/ meerdere raamdorpels vervangen gelijk aan die van vroeger bestaande uit natuursteen met frijnwerk/ bij de woning met de “lage” kap is aan de achterzijde een opbouw geplaatst met dakterras. Maar ook het complete dakbeschot is vervangen door nieuwe gelijksoortig dakbeschot, maar uiteraard met aan de bovenzijde isolatieplaten. Authentieke onderdelen van de woning zijn behouden gebleven of nagemaakt.

Ground floor

De begane grond (eerste woonlaag, gelijk aan de weg): statige ontvangsthal (ca. 5,75 x 1,90m) met garderobe, trap naar de tweede woonlaag en trap naar het souterrain. Direct rechts de meterkast (10 groepen/ 2x aardlek + krachtstroom). Op de vloer massief eiken vloerdelen die doorlopen tot in de woonkamer. Aansluitend via openslaande deuren de toegang naar de (eerste) L-vormige woonkamer (ca 8,00 x 3,91 x 6,21m) met een prachtige haard met ombouw van natuurstenen (marmer) grote raampartijen. De robuuste plafondbalken (nieuw) doen huislijk en warm aan. De radiatoren zijn netjes afgewerkt met bij de stijl van de woning passende voorzetpanelen. Aan de achterzijde van de woonkamer is via een kleine (open) trap van een 2-tal treden toegang tot een tussenportaal (ca. 2,25 x 1,65m) die voorzien is van een toiletruimte (ca. 1,30 x 0,95 met staand closet en verwarming. Dit portaal biedt tevens toegang tot een 2-tal slaapkamers op deze woonlaag: de eerste is groot ca. 5,56 x 3,03m met een (inloop)kast van ca. 1,30m diep en de tweede slaapkamer ca. 3,20 x 2,69m groot. De kleinste slaapkamer heeft een dakkapel en de grootste kamer een groot raam in de zijgevel.

First floor

Tweede woonlaag: Via de trap in de hal gaan we naar de tweede woonlaag die uitkomt op de overloop (ca. 2,62 x 1,30m) met een 2-tal dakramen. Via deze overloop toegang tot een derde slaapkamer (6,04 x 2,94m), riante badkamer en een ruime werkkast met radiator (incl. o.a. verdeler vloerverwarming en de dubbelwandige afvoerpijp van de haard in de woonkamer). De badkamer heeft naast de radiator ook vloerverwarming. Ook hier is de overloop en de slaapkamer afgewerkt met massief eiken vloerdelen. De volledig betegelde en zeer complete, klassiek ogende badkamer (ca. 4,17 x 2,40m) heeft een bubbelbad, inloopdouche, wandcloset, wastafel met spiegel en een chroom designradiator.

Second floor

Via de open trap komt u uit op een vijfde slaap(woon)kamer (ca. 5,25 x 5,58m) met dakterras (ca. 5,25 x 2,25m) op zuidwest. Dit dakterras is deels afgeschermd. De grote raampartijen en het dakraam zorgen voor weer voor een bijzonder verblijf in dit deel van de woning.

Other floors

Souterrain: Via de trap in de hal die naar beneden gaat komt men in het souterrain direct uit in de tweede woonkamer (ca. 6,00 x 5,41m/ 32m²) van dit herenhuis. Ook deze ruimte heeft grote raampartijen, massief eiken vloerdelen en een robuust balkenplafond. Via een achterdeur (uit 2-delen) heeft men vanuit deze woonkamer toegang tot de achtertuin. Aan de voorzijde van deze woonkamer is een toegangsdeur naar een tussenportaal (ca. 1,91 x 1,81m) en een kleine slaap(speel)kamer van ca. 3,77 x 1,95m. Naast de woonkamer ligt de riante leefkeuken (ca. 5,77 x 5,44m) met hoekkeuken in landhuisstijl, granieten werkblad en spoelbak. De keuken is verder voorzien van een koelkast, vaatwasser en een gasfornuis met afzuigkap. Speciaal bij dit fornuis behorende pannen blijven achter. In de keuken een natuurstenen vloertegel met vloerverwarming, een toegangsdeur direct naar de voortuin aan de straatzijde en een toegangsdeur naar een tussenportaal. Via dit tussenportaal toegang tot de achtertuin, de badkamer/de bijkeuken (natte ruimte) en de trapopgang naar een vijfde slaapkamer op de eerste woonlaag van dit gedeelte van het pand. De (tweede) volledig betegelde badkamer (ca. 2,57 x 1,56m) is voorzien van een ligbad, wastafel met spiegel/ planchet, designradiator en een toilet. Het tussenportaal en de badkamer hebben beide vloerverwarming. Aansluitende de bijkeuken (ca. 2,63 x 1,80m) met aansluiting voor wasmachine/droger en de HR combi-cv Nefit ca. 2003 (incl. verdeler vloerverwarming) en de Nefit boiler t.b.v. de badkamer. Hier is ook de 2e meterkast (7 groepen/ 2x aardlek).

Garden

Voor-/ achter-/ zij tuin en garage: De voortuin (ca. 5,00 x 6,00m) ligt voor bij de woning met de laagste kap en bestaat hoofdzakelijk uit een ruime grindborder, een deel bestraat met sierbestrating en een pad met trapjes naar de straatzijde. De achter/zijtuin ligt op zuidwest en is ca. 30m diep en gem. ca. 8m breed. Naast de woning zijn een paar parkeerplaatsen om te parkeren op eigen terrein. Vanaf de Weitjes een oprit naar de achter/zijtuin die nagenoeg volledig is bestraat met sierbestrating. Verder in de tuin nog plantenborders, meerdere hagen en pergola’s. De begroeiing aan de straatzijde zorgt voor de privacy in deze tuin. De garage (ca. 5,60 x 3,00m) met plat dak en openslaande deuren is voorzien van verlichting, verwarming en uitstortgootsteen met warm-koud water. Vooraan bij de oprit staat nog een houten berging.

Details

Bouwtechnisch/overige: Souterrain beton, verdiepingsvloeren houten balklagen. Alle afvoeren binnen pvc/ afvoeren buiten pvc (nw.) incl. meerdere kolken in de bestrating. Alle buitenmuren voorzetwanden met isolatie. Gemeentelijk monument (reg.nr. 23).

De gegeven informatie is met zorgvuldigheid opgesteld, aan de juistheid kunnen echter geen rechten worden ontleend. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden.

Extra

ZonZone

Features by friends

 • Fijne lichtinval
  3
  Endorser Endorser Endorser
 • Dichtbij OV
  1
  Endorser
 • Veel opbergruimte
  1
  Endorser
 • Vrij uitzicht
  1
  Endorser
 • Voldoende parkeergelegenheid
  1
  Endorser
 • Energiezuinig
  1
  Endorser
 • Kindvriendelijke buurt
  1
  Endorser
 • Groene omgeving
  1
  Endorser
 • Gezellige buren
  1
  Endorser
 • Zonnige tuin
  1
  Endorser

What friends have to say

Recently viewed