Aanbod

Sold

Sold: Helkantsedijk 5, 4927 RJ Hooge Zwaluwe

€339,000
Type of residence House, single-family house, detached house, dike house
Plot size 320 m²
Liveable area 117 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Landelijk gelegen, mooie vrijstaande woning met aanbouw, tuinkamer, garage, dakterras en tuin op zuidoost aan de Helkantsedijk te Hooge Zwaluwe. De Helkantsedijk is een van de mooiste dijken in Brabant en ligt op zeer geringe afstand van Made. De woning is onlangs gerenoveerd op meerdere onderdelen, zo zijn nagenoeg alle ramen vervangen door kunststofkozijnen met geïntegreerde kruisroeden/ rame... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, detached house, dike house
  Construction period 1955
  Status Sold
  Offered since 29 January 2020
 • Location

Features

Offer
Reference number 05394
Asking price €339,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Offered since 29 January 2020
Last updated 10 April 2020
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house, dike house
Type of construction Existing estate
Construction period 1955
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 320 m²
Effective area 117 m²
Living area 31 m²
Kitchen area 8.9 m²
Content 330 m³
Surface area external storage rooms 28 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 4 of which (2 bedrooms)
Number of toilettes 1
Outdoors
Location Country side
Near school
Open position
Outside village
Secluded
Garden
Type Front yard
Orientation North
Condition Beautifully landscaped
Garden 2 - Type Side yard
Garden 2 - Main garden Yes
Garden 2 - Orientation South east
Garden 2 - Has a backyard entrance Yes
Garden 2 - Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler Intergas HR-combi cv
Heating source Gas
Year of manufacture 2016
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 3
Number of covered parking spaces 1
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Wood stove
Parking Attached stone
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has sliding doors Yes
Has ventilation Yes

Definition

Landelijk gelegen, mooie vrijstaande woning met aanbouw, tuinkamer, garage, dakterras en tuin op zuidoost aan de Helkantsedijk te Hooge Zwaluwe. De Helkantsedijk is een van de mooiste dijken in Brabant en ligt op zeer geringe afstand van Made. De woning is onlangs gerenoveerd op meerdere onderdelen, zo zijn nagenoeg alle ramen vervangen door kunststofkozijnen met geïntegreerde kruisroeden/ ramen type draai-kiepsysteem en HR++ beglazing. De tuinkamer is dichtgemaakt met eveneens kunststof ramen, alle pannen op de daken zijn gereinigd en geïmpregneerd (2019), de buitenmuren zijn geverfd (2017), de spouwmuren van de woning zijn na-geïsoleerd (2016), de dakkapellen zijn nieuw opgebouwd en geïsoleerd, overstekken met Trespa afgewerkt, goten en gootafvoeren vervangen door zink en er is een nieuwe cv-ketel geplaatst in 2016. Indeling: De woning heeft op de begane grond o.a. een ruime hal, royale woonkamer (kamer-en-suite) met open keuken (totaal ca. 40m²), een bijkeuken (ca. 5,80m²), badkamer (ca. 4,60m²) en een tuinkamer (ca. 18,80m²). Op de eerste verdieping is een overloop met een 2-tal slaapkamers (ca. 12m² en 16m²) en een royaal dakterras (ca. 16m²). De bestrating bij de oprit en in de tuin zijn recent (2019). De garage met bergzolder biedt voldoende bergruimte. Bouwperiode 1950-1960, inhoud ca. 320m³ (excl. garage), gebruiksoppervlak 117m² en perceel 330m². (Pand nr. 05349).

Aan de achterzijde kijkt men fantastisch uit op een polderlandschap. De Helkantsedijk kenmerkt zich door de vele boerderijen die later bijna allemaal verbouwd zijn naar moderne woonboerderijen maar wel met behoud van “de boerderijstijl”. De Helkant is georiënteerd op buurtgemeenten zoals Made, Breda en Oosterhout. De woning staat in het kleine dorpje Helkant, dat ligt tussen Made en Hooge Zwaluwe en valt onder de gemeente Drimmelen en ligt ook op enkele autominuten van de A59/A16 en A27.

Ground floor

Indeling begane grond: entree aan de rechter zijkant van de woning. Hierachter de ontvangsthal (ca. 2,08 x 2,39m) met direct links de trapopgang naar de eerste verdieping en rechts de toiletruimte (nw. betegeld 2016) met staand closet en fonteintje. Aansluitend de meterkast (8 groepen/ 2 aardlek) en een kleine voorraadkelder. In de hal een zeer mooie en duurzame eikenhoutenvloer die doorloopt tot in de woonkamer en keuken. Rechtdoor in de hal toegang tot de gezellige woonkamer (3,99 x 6,00m en 3,02 x 2,39m /kamer-en-suite) met open keuken. Hier proeft men het gemoedelijke en de sfeer van vroeger. De grove balken aan het plafond, de schuifdeuren (met glas-in-lood) tussen voorkamer/ studeer-/ werkkamer, de vakverdelingen in de ramen dragen daar aan bij. In de keuken (ca. 3.56 x 2,50m) een keukenblok met geïntegreerde apparatuur zoals: koelkast, vaatwasser, combimagnetron en een 5-pits gaskookplaat met afzuigkap. Vanuit de keuken fraai uitzicht op de tuinkamer en het polderlandschap. Naast de keuken is de toegangsdeur naar de bijkeuken en de badkamer. In de bijkeuken (ca. 1,67 x3,50m) de HR combi-cv (Intergas/ 2016, achter schuifwand) en de deur naar de tuinkamer. De volledig betegelde badkamer (ca. 1,87 x 2,50m) is voorzien van een douche-ligbad en een wastafelmeubel met spiegel en wastafel. De tuinkamer/serre (ca. 4,97 x 3,80m) ligt grotendeels achter de keuken/bijkeuken. Hier is het lang genieten, alle seizoenen door. De houtkachel zorgt bij kou voor de warmte binnen in de tuinkamer. De tuinkamer heeft schuifdeuren naar de hoofdtuin die naast de woning ligt. Zo lopen tuinkamer en tuin mooi in elkaar over. De garage is inpandig ook via deze ruimte bereikbaar.

First floor

Eerste verdieping: overloop (ca. 2,71 x 0,95m) met rechtdoor een aparte kleine bergruimte/kast. Aan de linker en rechterzijde de slaapkamers (ca. 3,00 x 5,04m en 4,06 x 4,05m). Rechts de ouder slaapkamer met openslaande deuren naar het dakterras (ca. 6,80 x 2,37m). Vanuit hier kan je heerlijk wegkijken over het polderlandschap en genieten van de natuur. Dat is fijn wakker worden. De gehele verdieping is voorzien van opbergruimtes bij de knieschotten en heeft laminaat als vloerafwerking. Beide slaapkamers hebben extra ruimte gekregen door de dakkappelen die aan weerszijden van de kap gebouwd zijn.

Garden

Garage/berging, voor-/ zij-tuin: de garage (ca. 5,03 x 4,18m) met bergzolder biedt meer dan voldoende bergruimte en voor het binnen parkeren van een (kleine) auto. De oprit voor de garage biedt ruimte aan een 2-tal auto’s op eigen terrein. De voortuin (ca 3,00 x 7,00m) heeft een plantenborder en een pad van sierbestrating langs de woning. De voortuin wordt van de dijk gescheiden door een haag met daarvoor leibomen. De hoofdtuin (ca. 7 breed en 15m diep) ligt aan de zijkant van de woning en heeft veel plantenborders met vaste planten en struiken, een siergazon en sierpaden door de tuin. In deze tuin is nog een houtopslag met hier een buitenkraantje. Deze tuin ligt op zuidoost.

Details

Bouwtechnisch/overige: begane grond: beton, verdiepingsvloer: houten balklaag. Geen kruipruimte onder woning. Geen dubbelglas bij voor-achterdeur en 1x raampje bijkeuken. Houten kozijnen: voor-/ achterdeuren, tuindeuren tuinkamer, bijkeukenraampje. Buitenkraantje afsluiten in kelder. Kunststoframen hebben veiligheidssloten.

Biedingen op dit object zijn mogelijk via ons online biedingssysteem (zie de knop “Bod uitbrengen” bij de woning) en uiteraard via e-mail of telefonisch.

Van deze woning is een bouwtechnische keuring beschikbaar.

De gegeven informatie is met zorgvuldigheid opgesteld, aan de juistheid kunnen echter geen rechten worden ontleend. De informatie is slechts als informatief bedoeld. Wij houden ons het recht om de inhoud van de tekst te wijzigen en/of aan te passen. Hierover kan niet gereclameerd worden. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden.

Acquisitie op woningen of bedrijfspanden die door Zopfi Makelaardij worden aangeboden, wordt niet op prijs gesteld.

Floor plans

Extra

ZonZone

Close

Recently viewed