Bouwkundige keuring

Standaard "bouwkundig voorbehoud" in koopovereenkomst.

Huizenkopers hoeven nu niet meer te vragen om “een bouwkundig voorbehoud” in de koopovereenkomst. Dit voorbehoud staat vanaf maart 2018 standaard in de koopovereenkomsten van makelaars. Net als het financieringsvoorbehoud.

Hoe gaat u als verkoper hiermee om?:

Een bouwkundig voorbehoud staat nu standaard in de koopovereenkomst. Het voorbehoud kan wel worden geschrapt, maar alléén als de verkoper er niet mee instemt, óf als de koper een bouwkundige keuring niet nodig vindt. Als de koper dit voorbehoud niet wordt gegund, dan is de koper zich in ieder geval bewust van de mogelijke risico's die de koop met zich mee kan brengen en dat zal de nodige vragen oproepen bij de koper. Maar belangrijker is: een rapport voorkomt "ongemakkelijke" discussies tussen verkoper en koper. 

Door deze belangrijke wijziging in de koopovereenkomst zal bijna in alle gevallen een koper verzoeken om een bouwkundige keuring. Als makelaar adviseren wij u als verkoper met nadruk altijd een bouwkundige keuring te leveren indien uw woning ouder is dan 10 jaar. Voor een bouwkundige keuring werken wij met Perfectkeur, een betrouwbare en deskundige partij waarmee wij al langer samenwerken.

Wilt u een bouwkundige keuring? Dan regelen wij dat voor u. Dat kan ook als u uw woning via een collega te koop aanbiedt of als u als kandidaat koper besluit zelf een keuring te regelen voor een woning die u op oog heeft. Onze te koop staande woningen zijn nagenoeg altijd voorzien van een bouwkundige keuring.  

Vul hieronder uw gegevens in en er wordt automatisch contact met u opgenomen.