Huis verkopen en je hebt huisdieren. Hoe ga je dan hiermee om?

Het is belangrijk om rekening te houden met je huisdieren als je je woning gaat verkopen en er bezichtigingen worden ingepland. Hoe lief je hond of kat is, niet iedereen is een dierenliefhebber. Soms is een kandidaat koper allergisch of heeft hij/zij angst voor bepaalde huisdieren.

TIP 1: Misschien wel belangrijkste tip die wij geven: laat nooit je huisdieren rondlopen in je woning! Wij adviseren om je huisdieren mee te nemen wanneer je zelf weggaat voor de bezichtiging of breng je huisdieren naar vrienden of familieleden. Kan je je huisdieren nergens onderbrengen, overweeg dan om je huisdier in een bench of transportkooi te plaatsen tijdens de bezichtigingen.

TIP 2: Huisdieren hebben een bepaalde geur bij zich. Zelf ruik je dat vaak niet meer. Maar geuren kunnen kandidaten soms afschikken (net als geur van roken in je woning). De aanwezigheid van een kattenbak kan soms een onaangename geur met zich meebrengen. Reinig de kattenbak voor de bezichtigingen grondig en stop vers kattengrind in de kattenbak (zet de kattenbak hierna uit zicht). Besteed daarom aandacht aan de geur in je huis. Er zijn genoeg manieren om middelen om je woning fris te laten ruiken.

TIP 3: Vaak zorgen huisdieren voor extra haren en stof. Daardoor ziet bijvoorbeeld de bank of het vloerkleed er soms minder schoon uit. Zorg dat de haren/ stof verwijderd worden.

TIP 4: Ventileer de ruimtes goed. Een frisse geur in je huis draagt bij aan een positieve indruk. Maar dit geldt natuurlijk ook als je geen huisdieren hebt. Een schoon en fris huis vinden kandidaat kopers belangrijk.