OP VAKANTIE: BESCHERM JE HUIS TEGEN WONINGINBRAAK

Nu de zomervakantie start is het echt belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed beschermd is tegen inbraak. Terwijl jij geniet van je welverdiende vakantie in binnen of buitenland, kunnen inbrekers proberen om je huis binnen te komen. Wel fijn dat er verschillende maatregelen zijn die je kunt nemen om je woning veilig te houden. Lees hieronder onze tips:

 

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen: berg waardevolle spullen zoals elektronica, sieraden en contant geld op een veilige plek op. Laat ze niet in het zicht liggen, want dit kan inbrekers aantrekken. Gebruik eventueel een kluisje voor kostbare bezittingen. Zorg voor verlichting (met bewegingssensor) rondom de woning: een goed verlichte woning schrikt potentiële inbrekers af. Zorg ervoor dat alle buitenverlichting goed werkt. Binnen in huis kan je eenvoudig timers gebruiker, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Vraag aan een van de buren om een oogje in het zeil te houden, of ze de post willen weghalen en de gordijnen af en toe willen openen en sluiten. Zorg voor stevige sloten: regel dat buitendeuren en ramen voorzien zijn van veiligheidssloten en controleer voor de vakantie of de sloten goed werken.

En hoe leuk het ook is om tijdens je vakantie te delen op sociale media: vermijdt het delen van je vakantiekiekjes. Het delen van foto's van je vakantie terwijl je weg bent, kan inbrekers op de hoogte stellen dat je huis leeg is. En delen van vakantiefoto’s in de vakantie geldt ook voor je kinderen! Doe dat lekker als je weer terug bent. Zeker zo veilig.