Aanbod

Verkauft

Verkauft: Markt 11, 4931 BR Geertruidenberg

750.000,- €
Immobilienart Haus, Herrenhaus, Doppelhaushälfte
Grundstück 340 m²
Nettofläche 400 m²

Hinweis

Historisch, riant, exclusief en statig herenhuis met gewelfde stadskelder en een royale achtertuin op een top locatie.

Prachtig, historisch, riant van inhoud, exclusief en statig herenhuis De Nagtegael met onder de woning een schitterende gewelfde stadskelder en een royale achtertuin met achterom op de meest mooiste, sfeervolste en de levendigste locatie in Geertruidenberg. Deze omschrijving van het pand doet te kort aan de sfeer en uitstraling. Maar dat kunnen we hier ook niet volledig omschrijven. Dat moet u kom... Mehr Informationen
 • Eckdaten

  Alle Merkmale
  Immobilienart Haus, Herrenhaus, Doppelhaushälfte
  Baujahr 1860
  Status Verkauft
  Angeboten seit Donnerstag, 1. Juni 2017
 • Ort

Eckdaten

Angebot
Referenznummer 05236
Kaufpreis 750.000,- €
Gepolstert Nicht möbliert
Möbel Nicht möbliert
Status Verkauft
Übergabe Auf Anfrage
Angeboten seit Donnerstag, 1. Juni 2017
Letzte Aktualisierung Freitag, 9. März 2018
Eigentumsrechte Ganze Menge
Bau
Immobilienart Haus, Herrenhaus, Doppelhaushälfte
Bauform Bestehende Immobilien
Baujahr 1860
Rooftype Walmdach
Isolationen Dach
Flächen
Grundstück 340 m²
Nutzfläche 400 m²
Brutto-Rauminhalt 1.000 m³
Aufteilung
Anzahl der Etagen 3
Anzahl Zimmer 9 (von denen 7 Schlafzimmer)
Im freien
Lage Stadtzentrum
Nahe Einkaufszentrum
Autobahnnähe
In der Nähe von öffentlichen Verkehrsmitteln
Nahe Schule
Typ Hintergarten
Wichtigster Garten Ja
Orientierung Nord
Verfügt über einen Hinterhof-Eingang Ja
Bedingung Schön landschaftlich gestaltet
Garten 2 - Typ Vorgarten
Garten 2 - Orientierung Süd
Garten 2 - Bedingung Schön landschaftlich gestaltet
Kessel
Combiboiler Ja
Ausstattung
Wasser-Heizung Zentralheizsystem
Heizungsart Zentralheizung
Kabel-TV Ja
Garten vorhanden Ja
Ventilierung Ja
Amtliche Informationen
Eigentum Vollbesitz

Beschreibung

Prachtig, historisch, riant van inhoud, exclusief en statig herenhuis De Nagtegael met onder de woning een schitterende gewelfde stadskelder en een royale achtertuin met achterom op de meest mooiste, sfeervolste en de levendigste locatie in Geertruidenberg. Deze omschrijving van het pand doet te kort aan de sfeer en uitstraling. Maar dat kunnen we hier ook niet volledig omschrijven. Dat moet u komen zien en ervaren. Wonen in een Rijksmonument in de staat als dit pand, is een stijl van leven. Daar kies je voor. Als dat ook nog eens op een toplocatie staat is het helemaal bijzonder en uniek. De woning beschikt o.a. over: een riante ontvangsthal / een salon / een woonkamer / aparte laundry / woonkeuken / een 6-tal slaapkamers / 1 riante zolderkamer (geschikt als bijv. atelier of om extra slaapkamers te creëren) / een inloopkast / 2-tal badkamers en 2 toiletruimtes. De stadskelder (ca. 83m²) is op dit moment in gebruik als evenementenlocatie (verhuur). In deze ruimte is een bar, 2x toiletruimte en de kelder is voorzien van vloerverwarming. Zowel aan de straatzijde als bij de achtertuin is een ingang voor de stadskelder. Verder heeft het monumentale pand veel authentieke onderdelen behouden zoals bijvoorbeeld de gefrijnde hardstenen raamdorpels, ornamenten, trasraam van natuursteen, knipvoegwerk in voorgevel, hanenkam metselwerk boven kozijnen, schuiframen met vakverdeling en de architraven bij de binnendeuren. Bouwjaar woning ca. 1860 / inhoud ca. 1.000m³ en perceel groot 340m² (Pand nr. 05236)

Erdgeschoss

Indeling begane grond: ruime ontvangsthal (ca. 30m²) met apart garderobe, de trapopgang, een 2-tal meterkasten en een lange gang naar o.a. de woonkamer en keuken. In de hal een natuurstenen tegelvloer en bij de ramen aan de binnenzijde raamluiken en de radiator met radiatorafwerking. Aan het einde van de hal de toegangsdeur naar de royale salon (ca. 35m² / afm. 8,00 x 4,50m) met open haardpartij, een fraaie massiefeiken vloer gelegd in visgraatmotief en grote ramen (eveneens met raamluiken) die uitkijken op het levendige marktplein. Opvallend is nog de sierlijstafwerking bij het plafond met in het midden een decoratief ornament. Achter de salon via de gang is de deur naar de woonkamer (ca. 32m² / afm. 7,30 x 4,50m). Deze ruimte is momenteel in gebruik als bureel met ook hier een massiefeiken vloer gelegd in visgraatmotief en grote ramenpartijen die uitkijken op de achtertuin. Aan de overzijde van de gang is een laundry-bijkeuken (ca. 8m² / afm. 3,79 x 2,50m) met vaste kastenwand en een uitstortgootsteen met warm-koud water. Hiernaast is de (deels betegelde) toiletruimte met staand closet, fonteintje en mechanische ventilatie. Aan het einde van de hal is de woonkeuken (ca. 11,4m² / afm. 3,30 x 3,85m) met keukenblok in hoekopstelling met de volgende apparatuur: vaatwasser, 6-pits gaskookplaat, oven, afzuigkap, dubbele spoelbak en een koelkast. In de keuken een groot raam met uitkijk op de achtertuin en de toegangsdeur naar deze tuin.

Erste Etage

Eerste verdieping: ruime L-vormige overloop met vaste kast en de toegang tot een 4-tal riante slaapkamers, een 2-tal badkamers, een garderobe-inloopkast en een aparte toiletruimte. Twee slaapkamers liggen aan de straatzijde en zijn ca. 26m² en 21m², resp. ca. 5,85 x 4,50m en 5,75 x 3,75m. Deze slaapkamers hebben stuukwerk plafonds, tapijt als vloerafwerking en een van de slaapkamers heeft 2 vaste kasten. Via de overloop toegang tot de inloopkast (ca. 5m²) met schuifwandkast en laminaat. Aansluitend een 2-tal slaapkamers van ca. 14m² en 18m, resp. ca. 4,50 x 3,57m en 3,70 x 4,50m. Beide slaapkamers hebben laminaat en stuukwerk plafonds. De slaapkamer aan de tuinzijde heeft een groot schuifraam en de andere slaapkamer een 2-tal dakramen. De grootste badkamer (ca. 11m² / ca. 3,30 x 3,50m) ligt aan de tuinzijde en is voorzien van een ligbad, doucheruimte, dubbele wastafel met spiegel, een stoomcabine, een bidet en een wandcloset. In de badkamer is nog een vaste kast. De tweede badkamer is ca. 6,7m² en heeft een inloopdouche en een wastafel met wastafelmeubel en spiegel. Lichtinval hier via een 2-tal dakramen. Tussen beide badkamers is een aparte en geheel betegelde toiletruimte met wandcloset. Op de overloop een vaste trap naar de tweede verdieping.

Zweite Etage

Tweede verdieping: ruime overloop (ca. 12,8m²) met bij de knieschotten extra bergruimte en de toegangsdeuren naar een 2-tal slaapkamers (beide ca. 18m²) en een super riante zolderkamer van maar liefst ca. 46m² (geschikt als atelier of om extra slaapkamers te creëren). Bijzonder mooi is dat in de slaapkamers en de zolderkamer de authentieke balken van de kapconstructie zichtbaar zijn. Een van de slaapkamers heeft 1 dakraam, de andere slaapkamer en de zolderkamer elk 2 dakramen. Ook op de overloop is nog een dakraam dat daar zorgt voor lichtinval. Op de zolderkamer de HR combi-cv Vaillant 12-2007.

Garten

Voortuin – achtertuin: bij de voortuin een smeedijzer hekwerk. In de voortuin tegels van natuursteen en de trap naar de stadskelder. De achtertuin ligt op noord, is ca. 16m diep en ca. 8m breed en heeft een achterom via de Bierstraat. In de achtertuin diverse soorten hagen, veel (groenblijvende) struiken en (vaste)planten. Hier is het genieten van de rust en het uitzicht. Optie extra grond te koop direct liggend achter de tuin van nr.11- uitleg hierover kan telefonisch of bij een bezichtiging.

Besonderheiten

STADSKELDER: de stadskelder is totaal ca. 83m² groot. Het is een gemetselde, gewelfde kelder hetgeen voor een bijzondere sfeer zorgt. Door de aanwezige verwarming, elektra, water, toiletruimtes e.d. is deze ruimte functioneel voor meerdere doeleinden geschikt. De hoofdingang van de stadskelder is aan de Markt. De huurovereenkomst van de huidige huurder is over te nemen en/of (redelijk kort termijn) opzegbaar. Informatie over huuropbrengsten wordt alleen verstrekt aan serieuze kandidaten voor dit vastgoedobject.

Bouwtechnisch-overig:
Alle schuine dak delen hebben dakisolatie (ca. 2000) / Schilderwerk buiten: ca. 2014 / Alle schuiframen zijn vervangen m.u.v. schuifraam woonkamer achterzijde / Bij dit pand een waterput met waterpomp (voor beregenen tuin) / riolering: pvc.
Van dit monument is een uitgebreid inspectierapport aanwezig van de Monumentenwacht (2012)

Zusätzlich

ZonZone

Zuletzt angesehen